Nivåventiler, tryckreduceringsventiler & andra luftventiler

Nivåventiler används till fordon med luftfjädring med konventionell styrning. Här hittar du förutom dessa ventiler även tryckbegränsningsventiler, tryckreduceringsventiler, reglerventiler och andra luftventiler för tunga lastbilar samt släpvagnar.

Nivåventiler

Nivåventilen används för att reglera en konstant körhöjd på chassit genom att lufta luftfjädrarna under fjädring (lastning av fordonet) och avlufta dem under utfjädring. Höjden mäts genom vinkeln på hävarmen som är ansluten till axeln med en anslutningslänk.

Nivåregleringsventilerna med höjdbegränsning har som tillsats en 3/2-vägsventil, som stänger vid en bestämd justerbar hävarmsvinkel och som övergår till en avluftningsfunktion när hävarmen vrids ytterligare. Denna "höjdbegränsning" förhindrar att fordonet höjs över den tillåtna nivån med vridventilen.

Tryckbegränsningsventiler & tryckreduceringsventiler

Tryckbegränsningsventiler används i bromssystem som har gemensam bromsledning till båda bakhjulen. Ventilen förhindrar att bakhjulen låser innan framhjulen.

Tryckreduceringsventilen kallas även tryckregulator. Det är den som kopplar ur och i kompressorn som skapar lufttrycket i bromssystemet. Trycket ska ligga på cirka 8 bar. När tryckregulatorn känner av att trycket är rätt så kopplar den ur kompressorn så att den blåser ut luften i omgivningen istället för att blåsa in den i systemet.

Vi som är anställda på Bromssystem har över 40 års sammanlagd erfarenhet av bromsar till tunga fordon. Vi säljer bara produkter av hög kvalitet, till bra priser och levererar snabbt. Alla produkter har 2 års garanti mot fabrikationsfel och frakten är fri om orderbeloppet är 500 kr eller mer. Har du frågor om våra olika reglerventiler och andra luftventiler till tunga lastbilar och släpvagnar? Då är du välkommen att höra av dig till oss. Du når oss på telefon 016-48 28 48 (öppet vardagar 07-17) eller via mail till info@bromssystem.se.