Bromscylindrar till tryckluftsbromsar

Den pneumatiska cylindern alstrar bromskraften för bromsarna. Beställ din bromscylinder/pneumatiska cylinder till tryckluftsbromsar/pneumatiska bromsar på din tunga lastbil eller släpvagn av oss. Vi levererar alltid hög kvalitet, snabbt och till mycket bra priser!

Så fungerar tryckluftsbromsar

Bromssystemet på en tung lastbil eller en släpvagn manövreras med tryckluft. Lufttrycket som driver systemet produceras av en kompressor kopplad till motorn. En tryckregulator reglerar trycket i bromssystemet. Trycket i systemet ska hålla sig runt 8 bar. När trycket ligger på rätt nivå så kopplas kompressorn om så att den släpper ut luft i omgivningen istället för in i systemet. Systemet brukar delas in i två huvuddelar, matardelen och manöverdelen. Matardelen står alltid under tryck. Hit hör lufttankar, kompressor och ledningen till bromspedalen. Manöverdelen är den del av systemet som trycksätts när du trampar på bromspedalen. Hit hör ledningarna som går från bromspedalen ut till fjäderbromscylindrarna ute vid hjulen.

Den kombinerade fjäderbromscylindern är avsedd att alstra bromskraften för hjulbromsarna. Cylindern består av en membrancylinder för färdbromsen och en fjäderbroms för hjälp- och parkeringsbromssystemet. Membrancylindrarna är även användbara för manövrering av andra typer av anordningar, t.ex. för att spänna, lyfta och växla. Fjäderbromsmembrancylindrar används på minst en av fordonets axlar.

Har du frågor om pneumatiska bromsar på din tunga lastbil eller släpvagn? Då ska du inte tveka att höra av dig till oss. Vi som arbetar på Bromssystem har mer än 40 års samlad erfarenhet av allt som hör till bromsar på tyngre fordon. Alla produkter har 2 års garanti mot fabrikationsfel och frakten ingår vid beställning över 500 kr. Du når oss på telefon 016-48 28 48 (öppet vardagar 07-17) eller via mail till info@bromssystem.se.