√Ėverstr√∂mningsventiler

En överströmningsventil kan ha en mängd olika användningsområden i tryckluftssystemet eller hydrauliken. Den kräver inget särskilt underhåll utöver de lagstadgade föreskrifterna och monteras på lämpligt ställe i ledningssystemet, beroende på hur den ska användas.


Överströmningsventil med återströmning

Ventilen befinner sig mellan luftbehållarna i bromssystemet och ger passage till den andra tryckluftsbehållaren först när trycket i den förstå behållaren överstiger det beräknade trycket för bromssystemet. Vid tryckfall i första behållaren sker återströmning av tryckluft från den andra tryckluftsbehållaren. 


Överströmningsventil utan återströmning

Ventilen fungerar som ett resttrycksstöd i luftbälgen till en lyftaxel. Den förhindrar skrynkling av bälgen när lyftaxeln är sänkt. Det ger passage till sidoförbrukare (dörrmanövrering, hjälp- och parkeringsbromssystem, servokoppling osv) först när trycket överstiger det beräknade trycket för bromssystemet. 


Överströmningsventil med begränsad återströmning

Ventilen ger passage till släpfordon eller till sidoförbrukare först när trycket överskrider det beräknade trycket för bromssystemet. Den fungerar även som trycksäkring för dragfordonet vid brott på släpfordonets förrådsledning. Vid tryckfall i färdbromssystemets luftbehållare sker en begränsad återströmning av tryckluft tills stängningstrycket har uppnåtts. Detta är relaterat till överströmningstrycket. 

Beställ enkelt och bekvämt överströmningsventiler i vår nätbutik. Vi erbjuder hög kvalitet till riktigt bra priser, allt med snabba leveranser. 

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor. Du når oss på telefonnummer 016-48 28 48 eller via mail till info@bromssystem.se. Du kan även fylla i vårt webbformulär så kontaktar vi dig som fort vi kan.