Släpvagnsbromsar – Luft- & reglerventiler

Här har vi samlat tryckreduceringsventiler, reglerventiler och andra luftventiler för reglering av tvålednings-släpbromssystem. Endast till fordon med konventionell tvåledningsbromsstyrning (ej Trailer EBS). Vi säljer endast reservdelar av hög kvalitet till bra priser och har korta leveranstider för att du snabbt ska kunna göra din reparation!

Så fungerar bromssystemet på tunga släpvagnar

Släpvagnar som har en totalvikt på över 3,5 ton har tvåledningsbromsstyrning. Denna konstruktion gör att tryckluften i släpvagnens tryckbehållare kompletteras av en tryckförsörjningsledning. Släpets färd- och parkeringsbroms styrs via styrledningen som är anslutet till det gulmarkerade kopplingshuvudet. Fordon med tvåledningsbromsstyrning bör underhållas genom att filtren kontrolleras och vid behov byts ut. Vid byte ska du montera släpbromsventilen så att avluftningen pekar nedåt.

Bromssystemet på en släpvagn är tillsammans med däcken det som slits mest. Detta gäller oavsett om din släpvagn har trum- eller skivbromsar.

Tryckreduceringsventiler & andra typer av reglerventiler till bra priser

Behöver du tryckreduceringsventiler, reglerventiler eller andra luftventiler till din tunga släpvagn? Då har du kommit rätt. Vi är specialiserade på bromskomponenter till tunga släpvagnar och lastbilar. SORL är en de världsledande tillverkare vars produkter vi säljer. Alla produkter har 2 års garanti mot fabrikationsfel och frakten är fri om orderbeloppet är 500 kr eller mer. Totalt har vi som arbetar på Bromssystem 40 års erfarenhet av branschen och vårt företag har funnits i 15 år. Hör gärna av dig om du har frågor om några av våra reglerventiler för släpvagnsbromsar eller behöver hjälp med installationen. Du når oss på telefon 016-48 28 48 (öppet vardagar 07-17) eller via mail till info@bromssystem.se.